Get Ready

Hei! Fredagskvelden var jeg på en koselig middag sammen med de andre utvekslingsstudentene fra Trondheimsområdet. Kan vel kalle det for et bli kjent- møte før informasjonsmøtet som skulle være dagen etter. Det var i hvertfall veldig koselig, og jeg koste meg kjempemasse. Utrolig kjekt å bli kjent med så mange nye fjes som en kan prate med om ting som kanskje ikke dine venner og familie helt forstår. Praten gikk vel for det meste i utveksling, og vi alle hadde vel sånn noenlunde like tanker alle mann. Kan innrømme at jeg måtte bite tennene sammen når enkelte fortalte om sin vidunderlige plassering og familie, mens jeg satt der grønn av misunnelse. Det var også veldig kjekt at de fortalte om hvordan de hadde opplevd det, og deres tanker vedrørende hele situasjoen, noe som kan være lærerikt for meg også, til tross for at jeg (fortsatt) står på sidelinjen. Det hørtes veldig ut som om de hadde fått fantastiske plasseringer, og jeg unner alle et fint år. Det var ei av jentene som fortalte at hun hadde fått familie i Las Vegas, Nevada. Utrolig glad på hennes vegne! 

Dagen etter gjalds det å gjøre seg klar for en hel dag med informasjon. Heldigvis slapp jeg å ta den store stygge SLEP-testen som opptil flere måtte ta. Da hadde møtetidspunktet bli tilbakeskyvd til klokken 09.00, noe som hadde blitt en utrolig lang dag. Derfor var jeg overlykkelig da jeg fant ut at jeg ikke trengte å komme før klokken 12.30. Mamma var min følgesvenn, og timene suste egentlig rett forbi. Jeg gikk fra møtet en del klokere, sultnere, mer gira, og med en liten realitycheck. Når en hører om de praktiske tingene, slik som billetter og hjemreise, merker man at det her begynner å bli alvor. Det er ikke lenger en fjern fantasi som ligger langt fram i framtida, men realiteten som nærmer seg med stormskritt. Utvekslingsåret er ikke lenger det som skjer "andreåret på videregående", men kun noen måneder frem i tid. Nå begynner jeg å innse det. Det skremmer meg litt.

Enda et vakkert bilde som er så fryktelig relatert med resten av innlegget. Julia Roberts troppet opp på get ready-møtet, nemlig.

-Sara

Siste nytt

Hei! Siden sist har det skjedd en del småting. For noen uker tilbake klarte å tvinge meg opp til helsesøsters kontor for å fått tatt den helsikes hepatitt-sprøyta. Tror ikke det er noen andre sjeler i hele verden som har så fryktelig sprøyteskrekk som jeg har. Er et fantastisk mirakel at jeg i det hele tatt klarte å gjennomføre det lille sprøytestikket uten å besvime en eneste gang. Stolt av meg selv gikk jeg ut av det triste kontoret til helsesøster, uvitende om at neste sprøyte skulle tas knappe uka etterpå. Da bar det opp til helsesøsters kontor igjen for å ta meningokokkvaksinen. Da var det en helsesøsterstudent som skulle sette sprøyta på meg, og det beroliga ikke akkurat frykten med det samme. Men tapper som jeg var fikk jeg mannet meg opp og tatt den vaksinen også. Så da er 3/4 vaksiner tatt, og jeg er over halvveis. Og bare høyere krefter vet hvordan det føles. Den siste hepatitt-sprøyta skal jeg ikke ta før på sommeren før avreise, så da har jeg laaang tid på å psyke meg opp. 

Ellers, så har jeg mottatt visuminstruksjoner på mail nå nylig. Helt ærlig kan jeg si at jeg ikke forstår et pytt av hva som står. Men jeg skal nok finne ut av det omsider. Det er en lang og tidkrevende prosess, og man kan starte som smått allerede nå. Man må søke DS-160, som allerede ligger på nettet, men visstnok så må man ha informasjon fra DS-2019 for å få fullført utfyllingen av DS-160. DS-2019 er et skjema som vi får tilsendt av CETUSA senere, og derfor er det vanskelig å få søkt ferdig nå. Dette er noe som kreves for å få time hos ambassaden, og som trengs under hele reisa under selve utvekslingen. Både på tur nedover, og hjemreisen. Forvirra? Jeg og.

Neste helg er det også det store informasjonsmøtet med Explorius i Trondheim. Det gledes det jo til. Selv om det sikkert kommer til å tøye litt på tålmodigheten min, men det blir helt fantastisk å møte andre utvekslingsstudenter som er i samme båt som meg. Det var også noen som holdt på å planlegge og møtes på middag for alle deltakende på møtet, dagen før. Det er jo en flott mulighet til å bli kjent med gjengen. Tror det blir vellykket. 

Nå er jeg reiseklar!!

Sara

Foreign exchange student

Les mer i arkivet » Oktober 2014 » Juli 2014 » Juni 2014

, Orkdal

Hei! Mitt navn er Sara og er 16 år. Jeg skal på utveksling i USA skoleåret 13/14. Jeg skal bo i Adrian, Michigan. Og reiser med Explorius/CETUSA. Hold deg oppdatert om søknadsprosessen og etterhvert hverdagen min over dammen!


    Hei! Mitt navn er Sara og er 16 år. Jeg skal på utveksling i USA skoleåret 13/14. Jeg reiser med Explorius/CETUSA. Hold deg oppdatert om søknadsprosessen og etterhvert hverdagen min over dammen!

    + Legg meg til som venn

Kategorier

Blogg Om meg Søknadsprosessen Tankespinn Tips Turer

Arkiv

Oktober 2014 Juli 2014 Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014 Februar 2014 Januar 2014 Desember 2013 November 2013 Oktober 2013 September 2013 August 2013 Juli 2013 Juni 2013 April 2013 Mars 2013 Februar 2013 Januar 2013 Desember 2012 November 2012 Oktober 2012


hits